Stau cateodata, ma uit in urma si parca nu-mi vine sa cred ca lucrurile acestea chiar s-au intamplat. Daca ma intreba cineva cu un an in urma ce o sa fac in viitor, sigur nu as fi raspuns ca voi deveni antreprenor. Acum am realizat cat este de important sa crezi in visele tale, dar si mai important sa vrei sa incepi !

Daca crezi si iti doresti cu adevarat nu mai este decat un pas pentru ca dorintele si visele sa devina realitate . Sa treci la actiune !!

Atunci cand lucrezi toata viata pentru altii iti este greu sa te desprinzi de statutul de angajat pentru a deveni tu angajator.

Am 40 de ani si o parte din activitatea mea profesionala am fost economist la o firma producatoare de mezeluri, de unde credeam ca o sa ies la pensie. Dar deziluzie, in anul 2010 m-am trezit fara loc de munca, firma dand faliment. Dupa cateva job-uri in care nu mi-am gasit linistea sufleteasca, anul acesta am hotarat sa imi iau viata in propriile maini. Coincidenta( sau poate destinul ?!) a facut ca in aceasi perioada sa fie un concurs pentru inscrierea la cursul de Antreprenoriat, concurs care s-a finalizat cu un proiect finantat prin Fondurile Europene, in valoare de 20.000 euro.

Prin proiect mi-am achizitionat o masina casnica de tricotat, o masina de cusut si una de brodat, suficiente pentru inceputul de drum. Dar nu am cum sa renunt la pasiunea mea, asa ca pe langa tricotatul la masina, realizez si articole tricotate si crosetate de mana.

Astfel pasiunea mea de-o viata, tricotatul si crosetatul, prinde conturul unei afaceri.

Toti prietenii ma felicitau pentru curajul de a-mi realiza visul, dar in acelas timp auzeam de la fiecare : “ ok, realizezi produsele dar unde le vinzi ?” sau “este aproape imposibil sa intri pe piata” sau “ iti dai seama cat de greu o sa-ti fie sa convingi clientii sa cumpere de la tine?”,etc.

Am stat si am meditat le obiectiile lor si mi-am dat seama ca nu am de ce sa-mi fac griji. Este adevarat ca, mai ales atunci cand te adresezi copiilor, lucrurile devin mai complicate. Si este normal, deoarece parintii isi doresc ce este mai bun si mai sanatos pentru micutii lor. Tocmai din acest motiv nu-mi fac griji. La randul meu sunt mama a doi copii si, pentru ca imi doresc ce este mai bun pentru ei, stiu ce inseamna sa realizezi produse de calitate, sanatoase si confortabile pentru copii. Iar produsele realizate de mine vor fi exact cum si le doresc mamele pentru copii lor : calitative, sanatoase si confortabile !