De cand ma stiu am realizat tot felul de articole tricotate sau crosetate de mana. Cu cat erau mai complicate cu atat imi placeau mai mult.

In momentul in care am achizitionat masina de tricotat mi-am zis : am facut atat de multe modele de mana incat acum, din moment ce am masina de tricotat, lucrurile vor fi mult mai simple. Dar…surpriza !

Pentru cineva care face cunostinta pentru prima data cu o masina de tricotat, la inceput este foarte greu. O comanda daca ai uitat sa-i dai, ai distrust tot modelul. De multe ori cred ca masina ma cunoaste, atunci cand am pofta de lucru imi ies toate produsele bine, insa daca nu am starea necesara, abia daca reusesc sa realizez un produs.

Atunci cand lucrezi la masina trebuie sa ai atentie distributiva, o data sa nu se incurce ata, o data sa vezi ca s-au lucrat toate ochiurile si sa fi atenta cand trebuie sa scazi sau sa cresti ochiuri.Avantajul este ca se lucreaza mult mai reprede decat daca ai lucra de mana.

Daca ar fi sa compar lucrul de mana cu cel la masina de tricotat ….In lucrul de mana pui cate putin suflet in fiecare ochi lucrat, la cele tricotate la masina pui suflet in timp ce creezi modelele. Oricum ar fi produsul final, indiferent ca este facut de mana sau la masina, are cate putin din sufletul meu. Si asta pentru ca de fiecare data cand creez un produs imi imaginez placerea cu care este purtat de copii.

Dar as vea sa continui sa va impartasesc din experienta mea in tricotatul la masina.

Am descoperit pe parcurs ca nu toate firele sunt compatibile pentru masina de tricotat. Cele mai bune sunt cele subtiri, impletite bine, fara striatii.

Este o intreaga aventura sa scapi un ochi la masina de tricotat. Daca nu esti pe faza atunci cand l-ai scapat, iti ia ceva timp sa-l recuperezi.

Nu pot descrie  sentimentul pe care il ai in momentul in care ai reusit sa confectionezi un produs. Esti mandra ca ai reusit, ai o satisfactie care ti se citeste pe chip dar se transmite in acelasi timp prin tot corpul

Acum inteleg si apreciez mult mai mult produsele tricotate la masina. Cand merg intr-un magazin si vad un produs tricotat incep sa-l analizez din punct de vedere calitate-pret. Imi dau seama acum ca un produs este ieftin datorita materialului mai slab calitativ, datorita unor defecte mai mult sau mai putin ascunse pe care pana acum nu le observam mereu. In acelas timp imi dau foarte repede seama si cand un produs este supraestimat din punct de vedere al pretului si de asemenea realizez si cand produse de foarte buna calitate sunt la oferta( si vorbesc de oferte reale). Dar cel mai important este ca acum apreciez foarte mult un produs care are un pret corect in raport cu calitatea lui. De aceea misiunea mea este ca fiecare produs pe care il voi realiza sa fie de cea mai buna calitate si in acelas timp sa aiba un pret corect pentru cei care il cumpara